Meritve in vrednotenje DOP

Našim strankam svetujemo in pomagamo pri merjenju učinkovitosti njihovih strategij in programov DOP. Napredek pri uresničevanju DOP ciljev, ki so si jih zastavili, je potrebno oceniti na sistematičen način s pomočjo razvoja niza ključnih indikatorjev uspešnosti.

Čeprav se ključni indikatorji uspešnosti DOP razlikujejo glede na organizacijo in glede na njihovo povezavo s strategijo ali programi, so to v vsakem primeru kvantitativni finančni in nefinančni ukrepi. Ponavadi se o njih dogovorimo takoj po opredelitvi ciljev strategije in programov DOP.

Njihov poslovni pomen se poveča, bolj kot odražajo cilje DOP organizacije in bolj kot so specifični za programe DOP, ki jih merijo. Močni, strateški ključni indikatorji uspešnosti so običajno dolgoročne smernice, povezane s strategijo DOP. Za te indikaterje se opredelitev, kaj so in kako se jih meri, ne spreminja pogosto. Učinkovitost programov DOP se prav tako meri z indikatorji v krajšem časovnem obdobju, ki obstajajo le za čas trajanja projekta. 

Razvijanje seznama ključnih indikatorjev uspešnosti ni težko, a izbira ustreznih indikatorjev in njihova uporaba glede na specifični kontekst organizacije sta lahko izziv. Pričakujemo, da nam indikatorji nudijo objektivno, enotno in strogo sliko realnosti podjetja.

Da služijo temu namenu, zagotovimo poglobljeno strokovno znanje.