Συχνές Ερωτήσεις

  • Hi there,  well, yes and no. In the Gulf region sadly CSR confused with chairity and therefor a lot of things that happen under the name of CSR are not CSR at all, but charity, philathrophy or sponsoring. This has of course nothing to do with CSR as a strategic management tool to deal with the impacts an organisaiton has on the society, the envionrment or its stakeholders. Therefor we always promote ISO 26000 for example to make things happen in the right way. CSR is not about what you do with your profits, but rather, how you made them. And yes, we at CSR company are working daily to change this also in your country. 

     

  • Hi there

    thanks for the interest. Maybe should know more about you.

    Thanks

    Martin Neureiter

  • Hi Hilal

    great to hear from you and interesting topic you have chosen for your book. I will be happy to contribute a chapter. It will have to be in English, as my Arabic is confined to names of food and saying hello ;-) 

    So best you write to: martin.neureiter@csr-company.com

    Looking forward to hearing from you soon.

    Martin 

  •  

    Hi, thanks for the question and sorry for the late answer, had some technical issues. I think the underlaying problem within your question is the misunderstanding of the term CSR. CSR is about "how" you do your business. It has nothing to do with charity, philantrophy or sponsoring. It is about dealing with the impacts of your business. So, the short answer is yes, of course. Training your engineers for employability is a management instrument to have talented, trained staff available when needed.  Hope that helps

     

     

     

  • Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην CSR Company International. Όσον αφορά συμμετοχή στην Ινδία, ανατρέξτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου office@csr-company.com όπου και θα απευθυνθείτε στο πλέον αρμόδιο πρόσωπο. Ευχαριστώ

  • Γεια σου! Δίνοντας ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα των μηχανικών ή πτυχιούχων ως εκ τούτου δεν είναι ΕΚΕ. Το θέμα είναι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει μια εκπαίδευση που χρειάζονται οι εταιρείες, που ίσως αυτή η εκπαίδευση έχει ξεκινήσει και υποστηρίζεται και καλύπτει τα ελλείμματα στην αγορά εργασίας διαφορετικά η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να καλύψει αυτές τις θέσεις. Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι δυνητικά μια δραστηριότητα ΕΚΕ, αλλά δεν είναι αυτή καθαυτή. Είναι για παράδειγμα όταν προσλαμβάνονται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες - με ίσα προσόντα βέβαια - τα οποία διαφορετικά δεν θα έχουν την ευκαιρία δουλειά λόγω των ενεργητικών ή παθητικών διακρίσεων ή θρησκευτικών διακρίσεων ή ούτω καθεξής.

  • Thanks for the question. We do offer trainings to become a certified ISO 26000 auditor. I even believe we are the only ones that do so with a recognized certificate. And, our trainer, Martin Neureiter, was one of the chairs of the ISO 26000 working group within ISO and therefor has the best knowledge of the standard. Because of the pandemic situation we had to cancel our trainings last year, but for 2021 we are planning to conduct these trainings again, one in the first half of the year as a virtual event, and one in the second half as a physical meeting in Vienna. We will announce on our website the relevant dates well in advance. 

  • ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) είναι Κοινωνική Ευθύνη της εταιρείας. Η κοινωνική ευθύνη, όπως ορίζεται από ISO26000 είναι:

    Η ευθύνη ενός οργανισμού για τις επιπτώσεις των αποφάσεων και των δραστηριοτήτων της στην κοινωνία και το περιβάλλον, μέσα από διαφανείς και ηθικές συμπεριφορές που

    • συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της ευημερίας της κοινωνίας
    • Λαμβάνει υπόψη τις προσδοκίες των ενδιαφερόμενων μερών?
    • Είναι σε συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα συμπεριφοράς? Και
    • Ενσωματώνεται σε ολόκληρο τον οργανισμό και εφαρμόζεται στις σχέσεις του.

    Σημείωση 1: Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες
    Σημείωση 2: Σχέσεις αναφέρονται στις δραστηριότητες ενός οργανισμού εντός της σφαίρας επιρροής του
    Σημείωση 3: Σφαίρα επιρροής είναι η περιοχή κατά μήκος του οποίου ένας οργανισμός έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τις αποφάσεις ή τις δραστηριότητες, όπου Περιοχή μπορεί να γίνει κατανοητή με μια γεωγραφική έννοια του όρου, καθώς και μια λειτουργική.
    Σημείωση 4: Ενδιαφερόμενα μέρη είναι άτομα ή ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή αποφάσεις ενός οργανισμού

  • Ενώ η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) - συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων με τη δέσμευση για καλές επιχειρηματικές πρακτικές και πρότυπα, οι βασικοί ρόλοι και οι αρμοδιότητες που συζητούνται είναι συχνά στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, την κοινωνία και το περιβάλλον.

    Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις ανταγωνίζονται είτε σε επίπεδο τιμών, επίπεδο της ποιότητας ή της υπηρεσίας, όπως το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις χρησιμοποιούν συχνά την αποδοτικότητα, τις τιμές των υπηρεσιών ή κοινωνικό όφελος για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τους, και τις κυβερνήσεις. Μπορεί ο οργανισμός σας ή οι άμεσοι ανταγωνιστές σας να αντλήσουν πρόσθετα οικονομικά, περιβαλλοντικά ή κοινωνικά πλεονεκτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανταγωνιστικούς σκοπούς, όπως η υποστήριξη της κοινότητας, καλύτερη  ταυτότητα σήμανσης, μειωμένο κόστος διάθεσης των αποβλήτων ή τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων;

    Σήμερα οι καταναλωτές, επενδυτές, κυβερνήσεις και ακόμη και οι εργαζόμενοι έχουν γίνει πιο καταρτισμένοι και με περισσότερη  επίγνωση της καλής εταιρικής συμπεριφοράς, ή την έλλειψη αυτής. Σε αυτό το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, τη φήμη μιας εταιρείας έχει γίνει ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της, και η εταιρική κοινωνική ευθύνη έχει γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία της εταιρικής φήμης.

    Θετικές εμπειρίες ΕΚΕ προσφέρουν οικοδόμηση εμπιστοσύνης και καλής θέλησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Πολλοί οργανισμοί έχουν αναπτύξει σαφείς προσπάθειες ΕΚΕ ως στρατηγική branding και διαχειριστική προσέγγιση για την επίτευξη ενός αποτελέσματος ‘’win-win’’. Ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται. Τι γίνεται με το δικό σας;

    ΕΚΕ θεωρείται όλο και περισσότερο ως ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος των κανονικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Πώς, λοιπόν, μια υπεύθυνη επιχείρηση βοήθεια για να ενισχύσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες για την επίτευξη ενός βιώσιμου αποτελέσματος;

    Δημιουργεί Μετοχική Αξία
    Οι επενδυτές γίνονται όλο και περισσότερο ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε εταιρείες που ενεργούν με καλή εταιρική διακυβέρνηση και κοινωνική ευθύνη. Ολοένα και περισσότερο, η απόδοση μιας εταιρείας ως υπεύθυνη  επιχείρηση είναι κλειδί για το στάτους της στη χρηματοπιστωτική και χρηματιστηριακή αγορά, βοηθώντας να το προστατεύσει από την αστάθεια και η μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής.

    Αυξημένα έσοδα Βάση
    Η ΕΚΕ μπορεί να ενισχύσει τους παράγοντες που οδηγούν σε έσοδα με σημαντικούς τρόπους. Πρωτοβουλίες ΕΚΕ που σχετίζονται με το μάρκετινγκ μπορεί να χτίσουν τη φήμη και την καλή θέληση μεταξύ των προμηθευτών και των πελατών. Οι εργαζόμενοι που ταυτίζεται με την κοινωνική αποστολή είναι πιθανό να τους δοθούν κίνητρα να είναι αφοσιωμένοι και περισσότερο διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες, ως μέλος της ομάδας.

    Στρατηγικές Branding
    Η διατήρηση και να προσέλκυση νέων πελατών είναι βασικής σημασίας για τη φήμη μιας εταιρείας. Οι καταναλωτές σήμερα είναι πιο ενημερωμένοι, όλο και πιο επιλεκτικοί και ευαίσθητοι για την εικόνα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη των προσπαθειών της εταιρείας. Ένα διακριτικό προφίλ ΕΚΕ χρησιμεύει ως ένα στρατηγικό εργαλείο branding στη διαφοροποίηση από τους ανταγωνιστές.

    Απόδοση Λειτουργίας
    Η αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης εξαρτάται από την παραγωγικότητα και την αποτελεσματική χρήση των πόρων. Η ΕΚΕ μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αποδοτικότητας μέσω της διατήρησης του περιβάλλοντος και πρωτοβουλιών ανακύκλωσης στο πλαίσιο της οικολογικής στρατηγικής της . Θετικές σχέσεις διεύθυνσης και εργαζομένων είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επίτευξη καλή εξυπηρέτησης των πελατών, την παραγωγικότητα και την καινοτομία των προϊόντων.

    Καλύτερη Πρόσβαση σε Κεφάλαια
    Η πρόσβαση σε κεφάλαια επιτρέπει σε μια εταιρεία να αναπτυχθεί και να κάνει έγκαιρα επενδύσεις. Οι εταιρείες με καλή στάση ΕΚΕ είναι πιθανό να εξασφαλίσουν κεφάλαια και δανειακά κεφάλαια με μεγαλύτερη ευκολία. Η έμφαση στην ανάπτυξη κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων (SRI) αποτελεί σαφή ένδειξη των πιθανών μελλοντικών τάσεων.

    Ανθρώπου & Πνευματικού Κεφαλαίου
    Ανθρώπινο δυναμικό και πνευματικό κεφάλαιο μιας εταιρείας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της. Οι καλές συνθήκες εργασίας και σχέσεις μπορούν να βοηθήσουν μια εταιρεία να προσελκύσει, διατηρήσει και να αναπτύξει το ανθρώπινο κεφαλαίο, διατηρώντας τη λειτουργία και το ηθικό του προσωπικού σε υψηλά επίπεδα. Κοινοτική συμμετοχή μπορεί να διαδραματίσει συμπληρωματικό ρόλο στην ανάπτυξη των νέων αρμοδιοτήτων και δεξιοτήτων, καθώς και την ενθάρρυνση της συμμετοχής, και την διατήρηση του ομαδικού πνεύματος.

    Χαμηλός Επιχειρηματικός Κίνδυνος
    Οι επιχειρήσεις είναι όλο και περισσότερο υπόλογοι για τις πράξεις τους σήμερα. Τέτοιο επιχειρηματικό ρίσκο θα μπορούσε να επηρεάσει τη φήμη, την πρόσβαση σε κεφάλαια και ακόμη και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Προληπτικός διάλογος με τα εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της κατανόησης στην έγκαιρη διαπίστωση και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων.

    Είναι ΕΚΕ για τις ΜΜΕ;
    Ακολουθώντας υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να ενισχύσει τη φήμη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης από τα ενδιαφερόμενα μέρη, δημιουργώντας πωλήσεις, αυξάνοντας τον ενθουσιασμό και την καινοτομία των προϊόντων. Μπορεί να είναι σημαντικό για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

    Για τόσα πολλά, η κοινωνική ευθύνη είναι απλώς ένας νέος τρόπος για να περιγράψει κάτι που ήδη κάνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΚΕ δεν έχει ως στόχο να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό. Πρόκειται για βάση την ισχύουσα πρακτική, μεγιστοποιώντας τον αντίκτυπό της και κάνοντας μια σύνδεση μεταξύ της ΕΚΕ και βασικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

    Σε πολλές περιπτώσεις, οι ΜΜΕ βρίσκονται σε ιδανική θέση για να προωθήσουν τέτοιες υπεύθυνες πρακτικές στο χώρο εργασίας. Οι ΜΜΕ συχνά διαθέτουν μακρόχρονη επαφή για την εξυπηρέτηση μιας περιοχής και είναι σε θέση να κατανοήσουν και να επωφεληθούν από τις σχέσεις με την κοινότητα. Όντας πιο ευέλικτες και λιγότερο τυπικές από ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν να κατευθύνουν τους πόρους στις προσπάθειες της ΕΚΕ πιο αποτελεσματικά. Ορισμένες τάσεις ΕΚΕ αποτελούν ήδη μέρος της κουλτούρας των ΜΜΕ. Για παράδειγμα, οι ΜΜΕ σε ορισμένους τομείς είναι πιο πιθανό να έχουν πρακτικές στο χώρο εργασίας φιλικές προς την οικογένεια σε ένα λιγότερο γραφειοκρατικό περιβάλλον.

    Η ΕΚΕ Ιστορία σας;
    Η ΕΚΕ μπορεί να περιλαμβάνει σχεδόν κάθε πτυχή των εργασιών της εταιρείας. Κυμαίνεται από την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, φιλικές προς την οικογένεια πρακτικές στην κοινοτική συνεισφορά. Κάθε εταιρεία έχει μια ιστορία να πει ότι το κάνει να ξεχωρίζει. Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση να βρει την ιστορία της για αποτελεσματική επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη.   Μια εταιρεία που θεωρείται ένας καλός εταιρικός πολίτης είναι αυτός που αποδεικνύει τη δέσμευση της προς κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και δίκαιες πράξεις. Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα και να μοιραστούμε θετικές εμπειρίες ΕΚΕ. Έχετε μια ιστορία που να αφορά την ΕΚΕ ή την αειφόρο ανάπτυξη για να μοιραστείτε μαζί μας;

  • Με την επίλυση αυτών των ουσιαστικών θεμάτων και προβλημάτων, καθώς και από την ενσωμάτωση της κοινωνικής ευθύνης στο πλαίσιο των αποφάσεων και των δράσεών της, ένας οργανισμός μπορεί να επιτύχει ορισμένα σημαντικά οφέλη, όπως:

    • Ενθάρρυνση μιας πιο τεκμηριωμένης λήψη αποφάσεων που στηρίζεται σε μια καλύτερη κατανόηση των προσδοκιών της κοινωνίας, των ευκαιριών που συνδέονται με την κοινωνική ευθύνη και τους κινδύνους να μην είναι κοινωνικά υπεύθυνος
    • Βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης κινδύνου  
    • Ενίσχυση τη φήμης της οργανισμού και την προώθηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης του κοινού
    • Βελτίωση της σχέσης του οργανισμού με τα ενδιαφερόμενα μέρη?
    • Ενίσχυση της αφοσίωσης των εργαζομένων και το ηθικό, τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων ανδρών και γυναικών  δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην ικανότητα ενός οργανισμού να προσλαμβάνει, να παρακινεί και να διατηρήσει τους υπαλλήλους της?
    • Επίτευξη εξοικονομήσεων που συνδέονται με την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των πόρων, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και νερού, μείωση των αποβλήτων,  ανάκτηση πολύτιμων υποπροϊόντων και αυξημένη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών?
    • Τη βελτίωση της αξιοπιστίας των συναλλαγών μέσω της υπεύθυνης συμμετοχικής πολιτικής, το θεμιτό ανταγωνισμό και την απουσία διαφθοράς?
    • την πρόληψη ή τη μείωση των ενδεχόμενων συγκρούσεων με τους καταναλωτές σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες?
    • συμβολή στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του οργανισμού, με την προώθηση της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων και των περιβαλλοντικών υπηρεσιών? Και
    • Συμβολή στο δημόσιο καλό και στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και των θεσμικών οργάνων.
  • Γεια! Ευχαριστώ για την ερώτηση. Ο ρόλος της ΕΚΕ σε πολυεθνικές εταιρείες είναι φυσικά η ενασχόληση με τις επιπτώσεις που η εταιρεία έχει στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Μόνο με την αναγνώριση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτών τότε θα είναι σε θέση να βελτιώσει την απόδοσή της και ίσως βρει νέους τρόπους για να ασχοληθεί με τα ουσιώδη ζητήματα εφοδιασμού της, κλπ Το πιο σημαντικό είναι, επίσης, να λαμβάνει υπόψη της τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων υπόψη - εάν η ΤΜΧ δεν πληροί τις προσδοκίες θα χάσει την άδειά της να λειτουργεί, και τότε πραγματικά μιλάμε για μεγάλη ζημιά.

    Έτσι, αυτό δεν είναι ένα μονόπλευρο ζήτημα αν κάποιος είναι μη ικανοποιητικός στη δουλειά του, αλλά η ευθύνη της διαχείρισης ενός κυρίως θέματος, καθώς εξασφαλίζει το εισόδημα της εταιρείας. Wal Mart είναι ένα καλό παράδειγμα, πρασίνισμα της αλυσίδας εφοδιασμού τους, 200 εκατομμύρια δολάρια σε μείωση του κόστους μεταφοράς σωθεί, είναι πολλά χρήματα, ακόμη και για Wal Mart, και δεν έχει τίποτα να κάνει με κάποιο δέντρο, αλλά αποτελεί την κύρια δραστηριότητα. Βελτιώνοντας την δημοσιονομική κατώτατη γραμμή!

  • Καλή ερώτηση η οποία παίρνει και όλο και μεγαλύτερη σημασία. Αν κάποιος αντιλαμβάνεται την ΕΚΕ ως ένα στρατηγικό εργαλείο διαχείρισης, και όχι ως φιλανθρωπία, τότε δεν υπάρχει άμεσα ανάγκη για τις κυβερνήσεις να ασκούν έλεγχο, αλλά να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν την ΕΚΕ στη δικές τους επιχειρηματικές διαδικασίες και να ανταμείβονται για αυτό, ίσως όχι μόνο από τους πελάτες και τους εργαζόμενους, αλλά και από την κυβέρνηση με κίνητρα. Αυτό θα δώσει την ιδέα της ΕΚΕ μια μεγάλη ώθηση, όπως πολλές κοινωνίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό από την έγκριση ή την απόρριψη των κυβερνήσεων διαφόρων πρωτοβουλιών και όχι μόνο με ότι είναι καλό για τις επιχειρήσεις. Θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι η έννοια αυτή να αλλάξει, έτσι ώστε μέχρι τότε, είναι λιγότερο μια θέση ελέγχου από ένα μάλλον θετικό υποκινητικό ρόλο της κυβέρνησης. Και αυτό το θετικό κίνητρο μπορεί κάλλιστα να είναι ότι η κυβέρνηση, κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την ΕΚΕ ως πρωτοπόροι δίνοντας το καλό παράδειγμα!

  • Αυτό είναι ένα πολύ βασικό ερώτημα. Ελπίζω να αναφερθώ σε ό, τι εννοείς! Δραστηριότητες σημαίνει, ενσωμάτωση στην καθημερινή δραστηριότητα του οργανισμού. Έτσι, δεν υπάρχουν αναγκαστικά καθορισμένες δραστηριότητες γενικού τύπου ΕΚΕ, αλλά μάλλον σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις του και να ασχοληθεί με τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών. Ελπίζω να βοήθησα με αυτό που έχω αναφέρει.

  • Δεν είμαι σίγουρος τι είναι το ερώτημα, αλλά εικάζω ότι υπάρχει ο ρόλος της κυβέρνησης να δημιουργήσει κίνητρα με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δυναμική νομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος για την ΕΚΕ. Αυτός σίγουρα είναι ο ρόλος, αλλά δεν θα στηριχθεί αναγκαστικά μόνο στο κράτος να κάνει κάτι, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα σήμαινε να περιμένουμε για πάντα. Υπάρχει επίσης η ευθύνη της κοινωνίας σε μεγάλο βαθμό, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, όπως ακριβώς και τα μέσα ενημέρωσης για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο προληπτικό περιβάλλον, αλλά και για να ωθήσει την κυβέρνηση για να δραστηριοποιηθεί. Θα ήταν μια εύκολη δικαιολογία, αν κάποιος αφήσει τα πάντα  προς την κυβέρνηση και αν δεν κάνει κάτι,  τότε επίσης και εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι.

  • Υποθέτω ότι η ερώτηση σχετίζεται με το πόσο πολλούς τομείς της κοινωνικής ευθύνης μια πολυεθνική εταιρεία καλύπτει. Καλά, εξαρτάται από το τι κάνει. Ο πρώτος έλεγχος που μια εταιρεία ή οποιοσδήποτε οργανισμός για το θέμα αυτό έχει να κάνει είναι ο έλεγχος σημαντικότητας,  ποιες είναι οι μεγάλες επιπτώσεις της, που έχει σχετικά και σημαντικά θέματα για να ασχοληθεί με και, δεύτερον, αλλά εξίσου σημαντικό, ποιές είναι οι βασικές προσδοκίες των ενδιαφερόμενων μερών. Μόνο τότε μπορεί κανείς να ορίσει το πεδίο εφαρμογής των περιοχών που μια εταιρεία, ή ΤΜΧ ΜΜΕ πρέπει να καλύψει. Επιπλέον, στη συνέχεια εξετάζουμε την σφαίρα επιρροής της, τι εννοούμε,  ευθύνη δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου, αλλά πηγαίνει πέρα από αυτό, αν υπάρχει επιρροή σε άλλος οργανισμούς, θυγατρικές εταιρείες ή εταιρείες που εξαρτώνται ως επί το πλείστον ως αγοραστή ή άλλες σχέσεις επιρροής.

    Ελπίζω να έχω απαντήσει στη ερώτηση σου.

    Martin

  • Γεια σου, καλή ερώτηση. Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς εννοείτε με τιμολόγηση υπηρεσιών ΕΚΕ εξωτερικά της εταιρείας. Υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα. Αν εννοούμε ως συμμετοχή της κοινότητας - θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει ένα ίδρυμα εκτός της εταιρείας για να χειρίζεται τα θέματα της κοινότητας. Το κόστος για ένα τέτοιο ίδρυμα να διαφέρει από χώρα σε χώρα και να κυμαίνεται από  10.000 δολάρια ίσως σε ένα εκατομμύριο, εξαρτάται από την εξουσιοδότηση και φυσικά ακόμη περισσότερο σχετικά με το προτεινόμενο πρόγραμμα εργασίας για το εν λόγω ίδρυμα.

    Αν θεωρείτε την τιμολόγηση υπηρεσιών ΕΚΕ εξωτερικά της εταιρείας όπως έχοντας μια εταιρεία συμβούλων να υποστηρίζει την ΕΚΕ, την εφαρμογή, την εμπλοκή των ενδιαφερόμενων μερών κλπ οι πιο σύμβουλοι εργάζονται με την ημέρα και αυτό θα εξαρτηθεί από την έκταση της εργασίας που έχει οριστεί κατά την έναρξη της εργασίας και πόσο καιρό οι εργασίες θα διαρκέσουν.

    Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο.

  • Uff, αυτές είναι αρκετές ερωτήσεις μαζί ;-)

    Ναι, φυσικά μπορεί κανείς να μετρήσει τις επιπτώσεις. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία, αρχής γενομένης από τη διεξαγωγή ερευνών για εργαζόμενους, έρευνες ικανοποίησης πελατών και παρόμοια εργαλεία. Περαιτέρω, φυσικά, μπορείτε να μετρήσετε τις οικονομικές επιπτώσεις για παράδειγμα όσον αφορά την εκπαίδευση των υπαλλήλων σας και πρόσθετα προσόντα που επιτεύχθηκαν σε σχέση με τους μειωμένους συντελεστές του κύκλου εργασιών, έχουν μείνει περισσότερο στην εταιρεία  κ.λπ.

    Δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος για να γίνει η ΕΚΕ. Η ΕΚΕ είναι πολύ ξεχωριστό για κάθε οργανισμό. Εξαρτάται από το τι είναι οι επιπτώσεις του οργανισμού, ποιες είναι οι προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών, ποιες είναι οι αξίες του οργανισμού, ποια στρατηγική ακολουθείται κλπ. Κυρίως πρόκειται για τον προσδιορισμό των ουσιωδών θεμάτων του οργανισμού και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Το εργαλείο για να σας βοηθήσει για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση τους είναι το ISO 26000.

    Καλή τύχη

  • Χαίρεται

    Αυτό είναι δύσκολο, επειδή οι εταιρείες έχουν την τάση να μην αποκαλύπτουν τις εκτιμήσεις τους για την ΕΚΕ, κυρίως για να μην αποκαλύψουν τις αδυναμίες τους στον ανταγωνισμό. Δεν είναι τόσο το ευρύ κοινό, αλλά οι ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να εντοπίσουν και να χτίσουν πάνω σε αυτό. Για αυτό ακριβώς τέτοιοι απολογισμοί έχουν το χαρακτήρα του εμπιστευτικού.

    Αλλά φυσικά, εάν μια εταιρεία αναφέρει σωστά σχετικά με τις δραστηριότητες ΕΚΕ, τότε θα είστε σε θέση να βρείτε πολλές πληροφορίες, αλλά όντως κυρίως στην Ινδία πολλές αναφορές ΕΚΕ είναι περισσότερο ασκήσεις δημοσίων σχέσεων παρά πραγματικός διάλογος των ενδιαφερομένων μερών.

    Ελπίζω αυτό να βοήθησε

  • Γεια! Ευχαριστώ για την ερώτηση. Αν διαχειρίζεστε ένα ινστιτούτο κατάρτισης, τότε θα έχει μεγάλη σημασία να περιλάβετε την ΕΚΕ στο πρόγραμμα κατάρτισης σας, καθώς η ζήτηση για καταρτισμένους ανθρώπους σε αυτόν τον τομέα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Προσφέρουμε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε ανάλογα με το πού βρίσκεστε  υπάρχουν και οι ανάλογες συνέργιες.

    Εύχομαι τα καλύτερα

    Martin

  • Γεια! Ναι, προσφέρουμε! Έχουμε μια ευρεία ποικιλία εκπαιδεύσεων σε θέματα που σχετίζονται με την ΕΚΕ από μισή μέρα εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε δύο χρόνια μεταπτυχιακό Master of Science στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Ηθική Διαχείρισης. Κυρίως προσφέρουμε 2 ή 3 ή 5 ημέρες μαθημάτων μας τα οποία περιστρέφονται γύρω από στρατηγική ΕΚΕ , επικοινωνία ΕΚΕ, ISO 26000 εξειδικευμένη εκπαίδευση και ούτω καθεξής. Θα τα  βρείτε όλα αυτά στην ιστοσελίδα μας.